Snel zoeken

Tips voor Assessments, testen en sollicitaties

Assessments en testen

Hier tref je een overzicht van de meest gestelde selectievragen en voorbeelden van veel gebruikte tests en assessments. Denk daarbij aan testen wat betreft persoonlijkheid, intelligentie, competenties, motivatie, flow, attituden, allergieën, sterkten, zwakten e.d..

Het selectie/sollicitatiegesprek

Hoe kun je een gesprek voorbereiden, hoeveel tijd moet je daarvoor uitrekken, wat weet je al van de wervende organisatie en van de vacature ? Heb je mensen in je netwerk die de organisatie kennen? Hoe sluiten jouw kwaliteiten aan bij de vacature ? Wat zijn je verkoopargumenten en wat zijn de vragen die je zelf kunt stellen?

Mocht je hierover willen spreken met een HR deskundige, dan kun je je aanmelden voor een gratis sollicitatie advies gesprek..

Evaluatie van een job offer, leercurve en loopbaanplanning

Als een sollicitatieproces heeft geleid tot een job offer, is het verstandig om dit bod niet direct te accepteren, maar het eerst zorgvuldig te evalueren. Is deze functie-inhoud duidelijk, de plaats in de organisatie, de fysieke werkplek(ken), de rapportagelijn, de beoordelingscriteria, de beloning, de loopbaanvooruitzichten etc.? Welke leer- en ontwikkelings mogelijkheden krijg ik en wat wordt mijn volgende loopbaanstap?

Mocht je hierover willen spreken met een HR deskundige, dan kun je je aanmelden voor een gratis loopbaan advies gesprek.

ErasmusTalent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.