Job search

Gemeente Rotterdam

Een stad waar je ruimte ervaart.
Bij een organisatie die je vrijheid en verantwoordelijkheid biedt.
Voor werk waar je uitdaging voelt.
Zodat jij en de stad blijven groeien.
Voor en met alle Rotterdammers.

Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Daarom bieden we je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen.

Wij creëren de voorwaarden zodat jij de ruimte ervaart om te groeien: in de stad en binnen de eigen organisatie. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar we samen beslissen en samen aanpakken.
Overheid
Werken voor Rotterdam betekent werken voor een stad die altijd in beweging is. Bij een organisatie die je alle vrijheid en verantwoordelijkheid geeft die je nodig hebt. Je werkt aan uitdagende projecten die je voldoening geven. Zodat jij en de stad blijven groeien. Voor en met alle Rotterdammers.
Ruim 11.000 medewerkers werken met ongeveer 630.000 Rotterdammers samen voor stad én samenleving.
Rotterdam
Rotterdamse ambtenaren werken voor en met Rotterdammers, op een professionele manier. We werken samen, nemen ook onze verantwoordelijkheid en communiceren open met elkaar. En we hebben uiteraard vertrouwen in elkaar, de top en ons bestuur.

We richten onze blik van buiten naar binnen. We weten dus goed wat er in de stad Rotterdam gebeurt en weten dit te vertalen naar nieuw gemeentelijk beleid. Voor ons staat het resultaat voorop. Werken voor gemeente Rotterdam betekent dus:

- Samenwerking: niet solo, maar samen!
- Verantwoordelijkheid: staan voor wat je doet!
- Vertrouwen: bouwen op elkaar!
- Resultaatgerichtheid: goed kan altijd beter!
- Openheid: niets onder het tapijt!

Organisatieprincipes
Het handelen van de gemeente, van elke Rotterdamse ambtenaar, is bovendien gericht op deze principes:
Dienstverlening
Accountmanagement
Gebiedsgericht werken
Naleving.

Waarom noemen we dit onze principes? Een principe is meer dan een afspraak of een belofte; een principe is iets wat we allemaal belangrijk vinden.
Traineeships
Rotterdam is internationaal, dynamisch en modern. Een stad met lef die elke dag vernieuwt. En om te kunnen blijven vernieuwen, hebben we ambitieuze en leergierige trainees nodig die zich willen inzetten voor Rotterdam en haar bezoekers en bewoners. Als trainee los je uitdagende vraagstukken op voor de stad en krijg je de ruimte om te ontdekken en te doen. Je helpt zo Rotterdam verder én jezelf.

Traineeprogramma's voor hbo/wo
Bij de gemeente Rotterdam hebben we een traineeprogramma voor hbo/wo. We starten, onder voorbehoud, vier keer per jaar een traineegroep voor hbo/wo (44 trainees).

Het traineeprogramma duurt 1,5 jaar en je doet tijdens het programma verschillende opdrachten op verschillende afdelingen, bijvoorbeeld op sociaal, technisch, ICT of organisatie-gebied. Hierbij doe je minimaal één opdracht in de wijk.

Daarnaast werk je in het traineeprogramma aan je eigen (persoonlijke en professionele) ontwikkeling. Elke opdracht stem je inhoudelijk af met een mentor. Je volgt regelmatig trainingen en spreekt maandelijks af met je eigen coach. Het traineeprogramma doorloop je samen met je traineegroep: collega’s met wie je trainingen volgt en projecten doet. Bovendien kun je binnen de gemeente, in de stad en met verschillende stakeholders een groot netwerk opbouwen.

Het hbo/wo salaris is 3.027 euro bruto per maand. Omdat het een programma voor starters is, hebben we de eis gesteld van maximaal twee jaar geleden afgestudeerd op de dag van de start van het traineeprogramma. Voorbeeld: als je voor de ronde van 1 september 2020 wil meedoen, betekent dit dus dat je op 1 september 2018 of daarna bent afgestudeerd.

Update
In verband met het coronavirus en de gevolgen hiervan stellen we de werving en selectie voor het traineeprogramma uit van april tot juli. We zijn voor de start op 1 september op zoek naar 22 hbo/wo - trainees. De voorselectie zal begin juli plaatsvinden.

Stages
Rotterdam staat open voor jong talent. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien. Pak jij deze kans? Tijdens je stage werk je aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van een professional op jouw vakgebied.

Je kunt bij ons terecht voor een snuffel-, praktijk-, meewerk-, of afstudeerstage en zelfs voor een werkervaringsplaats. We zijn heel benieuwd naar jouw unieke, jonge kijk op onze organisatie.

Share this company

Recent vacancies by Gemeente Rotterdam

Below you will find the most recent jobs for this employer.

Address

Address:Wilhelminakade 179
City:ROTTERDAM
Country:NL
Phone:+31102676550
ErasmusTalent uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.