Snel zoeken

TOPdesk Nederland BV

Bedrijfsprofiel:
Wat maakt TOPdesk zo bijzonder?
Wij zijn TOPdesk. We maken al ruim 25 jaar de meest gebruikte service management software in Nederland. Maar wat maakt ons nu echt zo bijzonder? Dat zijn onze mensen! Zij zijn het kloppend hart van de organisatie. Iedereen heeft zijn eigen expertise, maar wel hetzelfde doel: onze klanten helpen aan service excellence. Het liefst doen we dit samen: better together. Niet alleen met onze klanten en klanten van klanten, maar ook als collega’s onder elkaar. Inmiddels werken we met ruim 800 collega’s in elf landen. We zijn groot, maar blijven geloven in onze kernwaarden: werknemers de vrijheid, verantwoordelijkheid en het vertrouwen geven voor het op touw zetten van geweldige dingen.
Branche:
ICT
Activiteiten van de organisatie:
Service Management, ITIL, CAFM, eHRM, HR Management, Facilities Management Software, Standard software, Consultancy en ITSM.
Afbeelding
Aantal medewerkers:
500
Standplaats
Delft
Bedrijfsfilm
Contactgegevens
TOPdesk Nederland BV

Westlandseweg 40
2624 AD Delft

t+31 (0)15 270 09 00
f+31 (0)15 257 52 56
www.werkenbijtopdesk.nl
vacatures@topdesk.com
Header
Interessant om te weten
Ons DNA
Bij TOPdesk helpen we onze klanten aan excellente dienstverlening. Hoe? Onderstaande vijf waarden weerspiegelen ons DNA:

Gewoon
We zijn trots op wat we doen. Maar dat betekent niet dat we erover opscheppen. We zijn bescheiden en geloven niet in hiërarchieën. Dit maakt ons herkenbaar en benaderbaar voor klanten en collega’s.

Ongecompliceerd en praktisch
We zijn direct, ruimdenkend en recht door zee in alles wat we doen. Dat betekent vooral dat we graag denken in oplossingen, niet in problemen.

Eerlijk en betrouwbaar
We zijn eerlijk tegenover onze collega’s en klanten, en behandelen iedereen met respect. Transparantie is onze tweede naam. We overdrijven niet, maar laten de feiten voor zich spreken. We kennen onze sterke punten en zijn niet bang onze zwakheden een naam te geven.

Warm en gastvrij
We zijn vriendelijke mensen die relaties onderhouden die we hebben opgebouwd . We richten ons op de behoeften van onze klanten, niet die van onszelf. We behandelen onze klanten alsof het collega’s zijn.

Leergierig
We zijn altijd bezig met beter worden. We nemen graag het initiatief. Maar maak je geen zorgen: fouten maken is prima. Als iets niet meteen helemaal lekker gaat, proberen we het gewoon opnieuw.
Carrière kansen
Hier doe je het voor
Al zin in een carrière bij TOPdesk? Wil je leren en je ontwikkelen? En onze klanten helpen aan excellente dienstverlening? Dat bereiken we natuurlijk niet alleen met een transparant salarissysteem, reiskostenvergoeding, een goed pensioen en 26 vakantiedagen. Wat bieden we nog meer?

Blije mensen
Leuke collega’s, gamerooms, tafelvoetbaltafels, stoelmassages, de gekste newbie party’s, vrijmibo’s, barbecues, een jaarlijks zomerfeest met alle collega’s. En dat alles gewoon op kosten van de baas.

Vrijheid
Er is veel vrijheid om de inhoud van je baan vorm te geven. Daarnaast vinden we een goede work-life balance belangrijk, werken we niet over en begrijpen we het als je eens een tijdje meer of minder wilt werken.

Nooit uitgeleerd
We willen altijd beter worden. Daarom reserveren we jaarlijks een royaal bedrag voor onze ontwikkeling. Volg bijvoorbeeld een training of opleiding. Bij TOPdesk ben je nooit uitgeleerd.

Gezond en gelukkig
We willen graag dat je je thuis voelt. Daarom hebben we een uitgebreide lunch, is er altijd fruit en staat er gezond drinken koud. We geven je bovendien korting bij de sportschool om de hoek en hebben verschillende sportteams.
Bedrijfsfilm

Deel dit bedrijf

Adres

Adres:Westlandseweg 40
Postcode:2624 AD
Stad:DELFT
Land:NL
Telefoon:+31152700900
ErasmusTalent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.