Snel zoeken

DCMR Milieudienst Rijnmond

Bedrijfsprofiel:
DCMR Milieudienst Rijnmond werkt in het grootste en meest intrigerende en afwisselende werkgebied van Nederland: het Rijnmondgebied. Met een wereldhaven, grootschalige (petrochemische)
industrie en een wereldstad in de regio, biedt dit gebied alle uitdagingen die op milieugebied denkbaar zijn. De DCMR heeft een breed pakket aan taken en functies. We verlenen vergunningen, controleren bedrijven, bewaken de milieukwaliteit en adviseren het gemeentelijke en provinciale bestuur. Een soepele samenwerking is hierbij uiteraard noodzakelijk.

Werken bij de DCMR is al even uitdagend. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt de DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden realistisch willen inzetten en willen groeien tussen professionals.

Gezamenlijke milieudienst
De DCMR is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland en 15 gemeenten. Het is een regio met veel industrie en een hoge bevolkingsdichtheid. In dit gebied bewaakt de DCMR de milieukwaliteit in nauwe samenwerking met andere overheidsinstellingen, zoals de politie, brandweer, arbeidsinspectie en GGD. De DCMR voert deze taak al ruim 40 jaar uit.
Branche:
Overheid/Non-profit
Activiteiten van de organisatie:
Taken DCMR
De DCMR Milieudienst Rijnmond werkt in opdracht van lokale en regionale overheden aan een leefbare en veilige regio voor de mensen die er wonen en werken. Dat doen we door:

Opleggen en controleren van milieuregels en veiligheidsregels
Met het opleggen en controleren van milieu- en veiligheidsregels bij ruim 26.000 bedrijven, van raffinaderij tot het café op de hoek, houdt de DCMR bedrijven aan hun verplichtingen.

Maken van vergunningen
Van de ruim 26.000 bedrijven die onder het werkgebied van de DCMR vallen, hebben ongeveer 1000 bedrijven een omgevingsvergunning of milieuvergunning. De DCMR maakt deze vergunningen in opdracht van gemeente, provincie en het Rijk. De rest van de bedrijven volgt algemene landelijke milieuregels en veiligheidsregels.

Brzo-RUD voor Zeeland en Zuid-Holland
De DCMR coördineert sinds 1 januari 2013 de vergunningen, inspecties en handhaving bij risicovolle bedrijven (Brzo en IPPC4 bedrijven) in Zeeland en Zuid-Holland. De DCMR is daarmee een Brzo-RUD (Regionale Uitvoeringsdienst).
De DCMR deed dit toezicht al bij alle risicovolle bedrijven in het Rijnmondgebied. De bedrijven in Zuid-Holland buiten het Rijnmondgebied en de Zeeuwse bedrijven zijn daaraan toegevoegd. De DCMR is nu verantwoordelijk voor de omgevingsvergunningen en het toezicht bij 160 risicovolle bedrijven.
Bedrijven kunnen nog steeds terecht bij dezelfde uitvoeringsdienst als waar zij voorheen zaken mee deden. Het bevoegd gezag blijft hetzelfde. Door de coördinatie voor Zeeland en Zuid-Holland te concentreren bij 1 Uitvoeringsdienst kan er beter, efficiënter en uniformer gewerkt worden.

Monitoren van milieukwaliteit
Met onder andere 15 luchtmeetpunten en mobiele meetapparatuur houdt de DCMR de luchtkwaliteit in de regio continu in de gaten. De meetresultaten worden gebruikt om (waar nodig) maatregelen te nemen.

Adviseren over milieu en veiligheid
Specialisten op het gebied van bodem, energie, geluid, lucht en veiligheid vormen het kenniscentrum van de DCMR. Zij geven intern advies aan vergunningverleners en toezichthouders en extern aan gemeenten en non-profit organisaties.
Afbeelding
Aantal medewerkers:
500
Standplaats
Schiedam
Bedrijfsfilm
Contactgegevens
DCMR Milieudienst Rijnmond
Parallelweg 1
3112 NA Schiedam
Telefoon: 010 246 80 00
E-mail: info@dcmr.nl
Header
Interessant om te weten
De DCMR biedt je veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen via het volgen van opleidingen en cursussen. Je krijgt de mogelijkheid inhoudelijk verder te groeien, maar de DCMR hecht ook waarde aan het ontwikkelen van vaardigheden. Afhankelijk van de relatie met je huidige of toekomstige functie, kan de DCMR de studiekosten gedeeltelijk of volledig voor zijn rekening nemen.
Afbeelding

Deel dit bedrijf

Adres

Adres:Parallelweg 1
Postcode:3112 NA
Stad:SCHIEDAM
Telefoon:+31102468000
ErasmusTalent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.