Snel zoeken

Micpoint BV

Bedrijfsprofiel:
Micpoint is een familiebedrijf dat de naam heeft te danken aan Mobiel Inbouw Centrum op locatie MIC POINT. In 1989 zijn we begonnen met het inbouwen van autotelefoons (wie weet nog wat dat is?), autoalarmen en een totaal softwareoplossing voor dierenartsen genaamd DAISY. De softwareoplossing maken wij niet meer, maar de eerste online databank voor dieren, genaamd PetBase, hebben wij voortgezet. In ruim 30 jaar zijn wij uitgegroeid tot een cloudleverancier die software maakt voor de fleetmanagementmarkt en dieridentificatie. Wij werken met DevOps en maken de software oplossingen .NET en PHP.
Activiteiten van de organisatie:
Micpoint kijkt altijd vooruit en heeft maar één missie: Verbinden!
Dat doen ze door middel van het online volgen en registreren van bewegingen van mensen, transportmiddelen en al het andere dat zich beweegt op de weg. Zo leveren ze aan de hand van slimme IoT-oplossingen de gegevens die nodig zijn om bijvoorbeeld rijgedrag te kunnen koppelen aan voordeel voor de gebruiker, de werkgever of de leverancier. Denk aan Track & Trace-systemen en Car Sharing mogelijkheden. Micpoint volgt hierin altijd de laatste trends. Sterker nog: ze zétten de trends!

Door marktconform denken en innoveren te vertalen naar praktische dienstverlening lopen ze keer op keer weer voorop op het gebied van fleetmanagement systemen en IoT-oplossingen. De klantengroep is zeer gevarieerd, van het MKB tot corporate bedrijven, Micpoint zorgt ervoor dat deze (internationale) klanten door het gebruiken van hun goed werkende mobiliteitsoplossingen blijven meegaan in de ontwikkelingen van de markt.
Afbeelding
Aantal medewerkers:
20+ FTE
Standplaats
Houten
Contactgegevens
Maika van Duijn
hr@micpoint.nl
Header
Interessant om te weten
In 1989 werd Micpoint opgericht en 2 jaar later nam Jan Leemkuil het bedrijf over. Het bedrijf groeide uit tot een familiebedrijf. Dat is het nog steeds; vandaag de dag staan zijn zoon Denis en neef Frank aan de leiding van het bedrijf.

Geschiedenis
In 1989 wordt Micpoint opgericht in Hoofddorp als Mobiel Inbouw Centrum op locatie. De corebusiness was het inbouwen van autotelefoons en autoalarmen. In 1991, toen Jan Leemkuil het bedrijf had overgenomen werd er een nieuwe dienst toegevoegd: een totaal softwareoplossing voor dierenartsen, DAISY. Het was een weddenschap met een dierenarts, waarbij Jan aangaf een oplossing voor zijn probleem te kunnen ontwikkelen. Dat heeft hij bewezen en DAISY werd een succesvol pakket waar vele dierenartsenpraktijken in Nederland mee geholpen werden. Jan verhuisde Micpoint naar Houten, waar het nu nog steeds gevestigd is.

In 1997 wordt Eagle-Eye gelanceerd. Er is nu track & trace voor voertuigbeveiliging via SMS. In 2004 wordt Eagle-eye vervangen voor OTS, track & trace voor voertuigbeveiliging via GPRS.

In 1998 wordt Daisyweb opgericht, de eerste online databank voor dieren. Tegenwoordig is Daisyweb bekend onder de naam PetBase en is het een door de overheid aangewezen databank. Het dierenartsensoftwarepakket Daisy wordt in 2003 verkocht.

Toen in 2001 Nederland overging naar de Euro, beveiligde Micpoint de geldtransportwagens, die het eurotransport regelden. Een opdracht met veel verantwoordelijkheden die met succes werd afgerond.

Neef Frank Leemkuil kwam in 2006 het team versterken en in 2010 werd de start van de MyFMS ontwikkeling ingezet, het nieuwe generatie Fleet Management Systeem, met ritregistratie. Samen met Denis werd het systeem uitgebreid tot de cloudoplossing die het nu is. Niets staat verdere ontwikkeling in de weg en er zullen nog vele innovaties volgen.

Een grote verandering vindt plaats in 2017 als de telecomactiviteiten verkocht worden. Micpoint gaat zich richten op cloud als core-business. In 2018 werd Veguard opgericht. Met deze dienst kunnen particulieren hun voertuig laten beveiligen.
Vandaag de dag is Micpoint nog steeds succesvol met de diensten: MyFMS, Veguard en PetBase.
Afbeelding

Deel dit bedrijf

Vacatures van Micpoint BV

Klik op de vacaturetitel om een uitgebreide beschrijving van de vacature te bekijken.

Adres

Adres:Vlierweg 38a
Postcode:3991 BD
Stad:Houten
Telefoon:+31306355700
Website:Micpoint BV
ErasmusTalent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.