Blog

Hier zijn al onze interessante artikelen te volgen.

Salarisverhoging vragen? Zo pak je dit het beste aan!

Als je weet dat je waardevol bent voor het bedrijf, kun je zeker om een salarisverhoging vragen. Redenen om om een salarisverhoging te vragen zijn bijvoorbeeld dat je functieomschrijving niet meer past, je cursussen of een opleiding hebt gevolgd, je je werk gewoon goed doet of je minder verdient dan je collega's.

Lees meer

Surviving Blue Monday: Tips om de meest deprimerende dag van het jaar te overwinnen

Blue Monday, ook wel bekend als de meest depressieve dag van het jaar, valt jaarlijks op de derde maandag in januari. Het is een dag die vaak wordt geassocieerd met het terugkomen op het werk na de feestdagen, het weer dat vaak somber en grijs is en het gebrek aan financiële middelen na al het kerstshoppen.

Lees meer

Een boodschap voor starters: Heb vertrouwen in je competenties

Je komt vers uit de schoolbanken en bent klaar om jouw eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten. We leven in een wereld waarin vergelijking de norm lijkt te zijn. Hierdoor is het soms lastig om in jezelf en je competenties te geloven.

Lees meer

Hogere rente op de studieleningen: ‘truc’ om lage studierente vast te zetten.

Vanaf januari 2023 gaat de rente op studieleningen omhoog. Voor het eerst in jaren zal de rente hoger zijn dan 0%. Met de "rentetruc" proberen studenten een lager rentepercentage te krijgen voor een gedeelte van hun studieschuld. In deze blog beschrijven we de 'truc' en de eventuele gevolgen hiervan.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een LinkedIn profiel en hoe maak je er optimaal gebruik van?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan of een starter op de arbeidsmarkt? Dan begin je natuurlijk met het opmaken van je CV. Daarnaast is je online CV, of LinkedIn profiel, minstens zo belangrijk. Zeker in deze tijden van groei is het gunstig om zowel zelf te solliciteren, als via LinkedIn bereikbaar te zijn voor recruiters.

Lees meer

Hoe maak je een sterk cv?

Het doel van een cv is maar één ding: ervoor zorgen dat een recruiter of werkgever je uitnodigt voor een gesprek. Maar dan moet je CV wel opvallen tussen al die andere CV's van kandidaten.

Lees meer

6 praktische tips om stress te managen en te voorkomen

Heb jij het ook zo druk, druk druk druk? En voel je je daardoor erg gestrest? Stress is iets wat je moet leren managen. Stress brengt je lichaam namelijk uit balans en te veel stress in je leven is een behoorlijke aanslag voor je lichaam, je gezondheid en je prestaties.

Lees meer

7 tips om van je stage je eerste vaste baan te maken.

Na je stage bij hetzelfde bedrijf blijven heeft veel voordelen. Je hoeft jezelf niet te bewijzen, het bedrijf kent je al en zeker in een krappe arbeidsmarkt is het fijn om een stapje voor te zijn. In deze blog bespreken we 7 tips om van je stage je eerste baan te maken. Sommige tips zijn misschien logisch, wel handig om in je achterhoofd te houden!

Lees meer

Hoe solliciteer je zonder passende werkervaring?

Op dit moment heeft het zeker zin om te solliciteren naar een baan waar je misschien niet helemaal aan de eisen voldoet als het gaat om werkervaring. Er is een tekort in bijna alle beroepen. Werkgevers zijn een stuk minder kritisch als het gaat om werkervaring of kwalificaties. Veel bedrijven kijken naar wat je nog kunt leren bij de organisatie.

Lees meer

De voor –en nadelen van jobhoppen

Omdat het aantal vacatures toe blijft nemen en er tegelijkertijd veel vraag is naar kandidaten, gaan veel (jonge) werknemers jobhoppen. Jobhoppen is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat iemand regelmatig van baan wisselt.

Lees meer

Gebrek aan motivatie op het werk? 6 tips om jezelf te blijven motiveren

Jezelf motiveren is moeilijk. Zelfs mensen die van hun werk houden, kunnen moeite hebben om zichzelf te pushen om zo goed mogelijk te werken. Maar effectieve zelfmotivatie is een van de belangrijkste dingen die goed presterende professionals van alle anderen onderscheidt.

Lees meer

Zo beantwoord je de vraag: ‘Waarom moeten we jou aannemen?’

'Waarom zouden we jou moeten aannemen?'' is een van die sollicitatievragen die bijna iedereen krijgt. Het is een veilige gok om aan te nemen dat deze vraag ook aan jouw wordt gesteld tijdens een sollicitatiegesprek. Bovendien kan het een intimiderende vraag zijn als je er niet klaar voor bent. Dus, waarom zou jij aangenomen moeten worden?

Lees meer

Opnieuw connecties maken met je externe netwerk in 2022

Het onderhouden van jouw netwerk is essentieel voor jouw vermogen om te innoveren, problemen op te lossen en nieuwe kansen te winnen.

Lees meer

De Nederlandse arbeids crisis houdt aan: Waar zijn alle arbeiders gebleven?

De corona crisis heeft verschillende effecten gehad, van de gevolgen voor de geestelijke gezondheid van sociale isolaties tot inkomensverlies in de reis- en horecasector. Nu de economie weer gedeeltelijk op gang komt, hebben veel werkgevers moeite om in hun arbeidsbehoefte te voorzien.

Lees meer

Tips om sneller je draai te vinden in een nieuw team

Je hebt eindelijk de baan gevonden die je wilde! Nu is het je eerste dag, dus je wilt een goede indruk maken op je collega's en zo snel mogelijk je draai zien te vinden. In deze blog help ik jou met een aantal tips om de overgang naar jouw nieuwe werkplek soepel te laten verlopen.

Lees meer

Tips voor jonge ondernemers om een succesvolle business te starten

Zelfs als je nog niet klaar bent om je bedrijf daadwerkelijk te starten, kun je al jong veel doen om je kansen op succes als start-up te vergroten. Tegenwoordig dromen veel jonge professionals ervan om hun eigen bedrijf te beginnen in plaats van voor iemand anders te werken. Wat is er  beter dan je eigen baas te zijn en je passie waar te maken?

Lees meer

Hoe stel je een goed cv op als je weinig tot geen werkervaring hebt?

Een baan zoeken kan heel moeilijk zijn als je geen werkervaring hebt. Hoe moet je een CV opstellen als je niets hebt om over te schrijven? Laat dat je er niet van weerhouden om een startersfunctie te bemachtigen. De kandidaat met de meeste ervaring is niet per definitie degene die de baan krijgt.

Lees meer

Zelfreflectie: hoe werkt het en waarom is het zo belangrijk in het beroepsleven?

We horen vaak advies over hoe zelfreflectie ons kan helpen meer te leren over ons ware innerlijke zelf en kan helpen bij het oplossen van interpersoonlijke conflicten waarmee we te maken krijgen. Zelfreflectie is echter niet alleen nuttig voor ons persoonlijk leven; het kan ook zeer lonend zijn voor onze professionele loopbaan.

Lees meer

Een gezond evenwicht tussen werk en privé bij thuiswerken: hoe bereik ik dat?

Een van de grootste voordelen van werken op afstand is de grotere flexibiliteit. Met de mogelijkheid om op afstand te werken, kunnen werknemers hiervan profiteren door thuis te werken en een flexibel schema te creëren om voor werk en persoonlijke verantwoordelijkheden te zorgen. Maar met deze flexibiliteit ontstaat soms verhoogde druk...

Lees meer

Tips voor jouw personal branding tijdens het solliciteren

Een manier om op te vallen in deze zee van sollicitanten is door middel van personal branding, dat steeds belangrijker wordt. Of je een baan krijgt, hangt vaak niet alleen af van je vaardigheden en ervaring. Het zal je misschien verrassen dat een groeiend aantal bedrijven rekening houdt met de personal branding van een kandidaat.

Lees meer

Tips voor het online solliciteren naar een baan

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, zullen veel van jouw sollicitaties online worden voltooid op een werkgevers- of een vacaturesite. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je online moet solliciteren. Elk online sollicitatieproces is anders, maar er zijn enkele basisprincipes die je kunt leren om het solliciteren gemakkelijker te maken

Lees meer

Van student naar werknemer: Wat te verwachten van het beroepsleven?

Kijk jij uit naar je afstuderen? Veel studenten en binnenkort afgestudeerden richten hun aandacht op de wereld van werk. Misschien heb je een droomstage of zelfs een droombaan weten te bemachtigen. Hoe dan ook, een paar maanden later kijk je misschien op van je werk en vraag je je af waar die (studenten)dagen van vrijheid zijn gebleven.

Lees meer

Welk beroep past het beste bij jouw leven?

Misschien maak je je zorgen dat je geen antwoord (of zelfs maar een idee) hebt als mensen je vragen wat je wilt gaan doen als beroep, laat staan beslissen over een ideale carrière? Dat is volkomen normaal, maar hoe vind je je droombaan als je geen idee hebt wat je wilt gaan doen?

Lees meer

3 lastige sollicitatievragen en antwoorden

"Vertel eens iets over jezelf" Deze vraag wordt vaak gesteld in een sollicitatiegesprek en is één van de vragen die door kandidaten het meest wordt gevreesd. Want, je kunt je dan afvragen wat je precies over jezelf moet vertellen? Over je hobby's of over iets dat te maken heeft met het werk dat je wilt doen?

Lees meer

Tips voor het schrijven van een pakkende motivatiebrief

Motivatie brieven schrijven kan soms pittig lastig zijn "wat moet ik schrijven?" "Wat willen ze eigenlijk van mij weten? " In deze blog krijg je een aantal tips die je kunnen helpen bij het schrijven van een succesvolle motivatiebrief.

Lees meer

Liever appen of bellen?

Wat is de technologie toch mooi! Waar vroeger veel contact face to face of telefonisch plaatsvond, komt nu social media en digitale communicatie aan de orde. Maar is dit eigenlijk wel zo fijn? In deze blog leg ik uit wat de voor- en nadelen zijn én geef ik jou tips hoe hiermee om te gaan!

Lees meer

Advantages to learning dutch!

Ever wondered what benefits learning a new language will give you? Find out in this blog where I will be explaining why you should learn "Nederlands".

Lees meer

Diversiteit & Inclusiviteit

𝗗𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁 𝗲𝗻 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲𝗶𝘁. Begrippen die ons niet onbekend zijn en die tegenwoordig steeds meer aandacht krijgen op de werkvloer. Steeds meer bedrijven zien het belang in van diversiteit binnen hun organisatie. De samenleving is meer divers geworden en dit wordt weerspiegeld op de werkplek.

Lees meer

Choose SMEs, not Corporate! Or wait, maybe Corporate is better?

What are the differences if you work in a small-medium enterprise (SME) rather than a corporate? Which one is the best fit for you? In this blog, we'll compare some of the pros and cons there are to working in an SME or Corporate.

Lees meer

Update je cv!

We leren nauwelijks hoe we onszelf moeten presenteren aan toekomstige werkgevers. Het maken van een CV helpt daarbij. Vaak word je doorverwezen naar het internet om uit te zoeken hoe je het beste een CV kunt maken. Er zijn talloze websites die jou tips geven máár in deze blog geef ik jou Dé Gouden tips om je CV te onderscheiden van de kudde.

Lees meer

Preparing for your internship during a pandemic

Are you ready to start your internship during the pandemic? Find out what you can expect, and get tips on how to survive your internship during the pandemic!

Lees meer

Tips voor thuiswerkers

We zitten inmiddels in een nieuwe tijdelijke lockdown en er wordt een beroep gedaan om zoveel mogelijk thuis te werken. Hoe moet jij als kersverse starter beginnen met thuiswerken? Wat kan er van je worden verwacht? In deze blog geven we jou een aantal tips!

Lees meer

Writing is fun?

Have you ever wondered how a recruiter look at your CV and Motivation letter? This blog will give you some insights in how the recruiter looks and what you do in order to make your letters complete!

Lees meer

Weten wat je wilt

Je hebt gesolliciteerd op een vacature en heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Bereid je dan goed voor op de vraag ''waarom wil je hier werken?'' Om het juiste antwoord te geven op deze lastige vraag dien je wat onderzoek te doen, maar waar moet je beginnen? Wat vind jezelf leuk om te doen? In deze blog leg ik het jou uit!

Lees meer

Daily life as an intern

Looking for an internship is difficult, but what can you expect when you get started. In this blog, I will talk about my own experience of searching and working as an intern at ErasmusTalent.

Lees meer

Time = money!

Veel studenten die naar een stage zoeken, beginnen vaak te laat met zoeken óf vallen niet op. In deze blog leg ik jou uit hoe jij jezelf kan onderscheiden van de kudde en wat je nog meer kan doen om zo snel mogelijk bij een leuke stageplek te beginnen!

Lees meer

How to radiate over others

Cover letters and resumés can sometimes be a pain in the ... I mean can be difficult to write. Therefore, I will explain some things that should stand out in your papers. This will increase the chances of recruiters noticing you more and better.

Lees meer

Testen is belangrijk

Solliciteren is tegenwoordig een lang proces. Des te beter is het dan ook om jezelf goed voor te bereiden op een sollicitatie. Benieuwd wat je allemaal onderweg kan tegen komen? In deze blog leg ik jou uit wat je kan verwachten, waarom je dit kan verwachten én hoe jij jezelf op de allerbeste manier kan voorbereiden!

Lees meer

Ways to not not have a future

Internships, jobs you name it. You will encouter them in your life at some point. It isn't easy to apply for them. In this blog I will be mentioning things such as Timemanagement, Social media, You and explaining why they are important factors for applying. Are you still looking for a internship or Job, but you don't know where to start? Read me!

Lees meer

For sale: Mezelf!

Het sollicitatieproces is hedendaags erg veranderd. Met de opkomst van Social media wordt er veel online gesolliciteerd. Voornamelijk LinkedIn is een professioneel online platform waar werkgevers en werknemers elkaar vinden. Jezelf kunnen verkopen, personal branding, speelt daarom een hele belangrijke rol!

Lees meer

Wat is de invloed van Corona op Studenten en Werkgevers?

In samenwerking met H3ROES (www.H3ROES.nl) heeft ErasmusTalent (www.erasmustalent.nl) in maart 2021 een onderzoek gedaan om inzicht te krijgen in de arbeidsmarkt van Studenten, Starters en Young Professionals, op HBO/WO niveau in Nederland.

Lees meer

Hoe identificeer en behoud je een High Potential?

Hoe identificeer en behoud je een High Potential? High Potential is een term voor iemand die veel potentie heeft en die hij op enige termijn waar zal gaan maken. Zulke termen doen het altijd goed in een functieomschrijving. Het grappige is dat bijna iedereen zich aangesproken voelt. De term kent geen vaste definitie en lijkt dus erg generiek.

Lees meer

Waarom is een goed Persoonlijk Profiel belangrijk?

Waarom is een goed Persoonlijk Profiel belangrijk? Zorg dat je CV opvalt tussen de rest! In een persoonlijk profiel of samenvatting geef je de lezer een korte introductie over jezelf. Je vertelt wie je bent, wat je competenties en persoonlijke eigenschappen zijn en je geeft je ambities aan.

Lees meer