Viterra Botlek B.V.

Viterra Botlek B.V.  is een grote producent van biodiesel en pharma glycerine. In Rotterdam hebben we een moderne fabriek, die draait op de nieuwste technologieën.


Viterra is een wereldspeler op het gebied van agriculture met vestigingen over de hele wereld. Viterra Botlek B.V. (voorheen Biopetrol Rotterdam) is een grote producent van biodiesel en pharma glycerine. In Rotterdam hebben we een moderne fabriek, die draait op de nieuwste technologieën. Het productieproces is zo ingericht dat vrijwel alle stoffen die vrijkomen bij het proces verder worden verwerkt. Hierdoor zijn er nagenoeg geen afvalstoffen. Samen met onze maatregelen voor CO2-reductie zorgt dit voor een uiterst duurzame productie.Chemie & Agriculture

BOTLEK ROTTERDAM

76-80 medewerkers

Bekijk vacatures
Delen via

Activiteiten van de organisatie


Op de plant in de Botlek werken ruim 70 mensen dagelijks aan alle processen. Onze Operators werken in 5-ploegendiensten, de Verladingsoperators in 2-ploegendiensten en de Laboratorium medewerkers in dagdienst of 5-ploegendienst. Daarnaast hebben we in Rotterdam ook een eigen Maintenance-, Engineering-,Finance-, IT en HR-afdeling en zijn we zelfvoorzienend met een eigen Stoomketel, instrumentenluchtvoorziening, stikstofvoorziening, koelwatervoorziening en afvalwaterzuivering. Er zijn korte lijnen en er heerst een echte familiecultuur.

 

Een kijkje in het proces van Viterra BotlekMet een productiecapaciteit van 400.000 ton biodiesel en 60.000 ton pharma glycerine per jaar, gaan onze producten de hele wereld over. Er wordt gestart met ruwe olie, gewonnen uit zaden, die binnenkomt per vrachtschip. Dit wordt gelost en voorbewerkt, waarbij o.a. de slijmstoffen, vetzuren en andere verontreiniging eruit gehaald worden. Later wordt er methanol en een katalysator toegevoegd en wordt de reactie gestart waarbij er aan het eind van het proces uiteindelijk biodiesel overblijft. Per schip vervolgt de biodiesel zijn weg, bijvoorbeeld naar de grote raffinaderijen, waar het wordt gemengd met normale diesel. Hierdoor reduceren we de CO2-uitstoot van de diesel tijdens o.a. transport.Pharma glycerine is een bijproduct van de biodieselproductie, maar ook hier gaan we heel zorgvuldig mee om. We zorgen dat dit product minstens 99,5% zuiver is, voordat het per tankwagen onze plant verlaat. Pharma glycerine wordt verwerkt in onder meer cosmetische producten, vloeibare wasmiddelen, tandpasta, voedings- en voedermiddelen maar kent ook zijn toepassing in tal van technische zaken zoals bijvoorbeeld in de verf van de witte strepen op de weg. 


Carriere


Werken bij Viterra BotlekWanneer je aan de slag gaat bij Viterra Botlek krijg je een warm welkom én een uitdagende job. Onze fabriek is niet enorm groot maar in tegenstelling tot veel andere brandstofproducenten zijn onze Operators verantwoordelijk voor het gehele proces in plaats van alleen een deelproces. Viterra Botlek is dan ook een interessante site om je carrière te starten waarbij je kennismaakt met nagenoeg alle kanten van de procestechniek. Als Operator begin je met een interne opleiding, waarbij je kennis maakt met alle afdelingen en processen. De praktijk leert je de taal van onze organisatie en onder leiding van de supervisor maak jij je alle productieprocessen eigen.Ook de rollen op andere afdelingen zijn heel veelzijdig. Als Maintenance specialist ontwikkel je uitgebreide kennis over alle installaties en ook in ons laboratorium voeren wij een groot aantal analyses en metingen uit met verschillende technieken. Welkom bij de familieBij Viterra Botlek zijn er trouwens ook tal van mogelijkheden om door te groeien, diverse jonge talenten zijn al doorgegroeid en hebben nu een leidinggevende functie. Wanneer jij de processen in onze fabriek onder de knie hebt en je je thuis voelt, stimuleren we jou om jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast is een horizontale groei naar een andere afdeling ook zeker mogelijk.Kortom, ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een technisch walhalla met een echte familiecultuur? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer op de functie die bij jou past. Hopelijk tot snel! Interesses

Talenten

Energie (Motivatie)

Initiatief (Motivatie)

Kwaliteitsgerichtheid (Motivatie)

Meer

Vacatures

Er zijn geen vacatures voor deze werkgever