Update je cv!

6/12/2021

We leren nauwelijks hoe we onszelf moeten presenteren aan toekomstige werkgevers. Het maken van een CV helpt daarbij. Vaak word je doorverwezen naar het internet om uit te zoeken hoe je het beste een CV kunt maken. Er zijn talloze websites die jou tips geven máár in deze blog geef ik jou Dé Gouden tips om je CV te onderscheiden van de kudde.

Simplicity is key! 

In je CV wil je zoveel mogelijk kennis en ervaring kwijt, echter is het belangrijk om hier een juiste afweging in te maken. Je CV dient namelijk kort én bondig te zijn, daarom raad ik je aan om je CV niet langer dan twee à drie pagina’s te maken.  

De belangrijkste tip is het toevoegen van een persoonlijk profiel aan jouw CV. Hiermee geef je een korte introductie over jezelf. Hierin vertel je:

·      Wie je bent 

·      Wat je wilt 

·      Waarom je dat wilt 

·      Hoe jij jouw doelgaat bereiken 

Recruiters analyseren voornamelijk trefwoorden in je CV, daarom is het belangrijk om je persoonlijke profiel zo concreet mogelijk te maken zodat de recruiter precies weet wat hij of zij van jou kan verwachten na het lezen ervan.  Als je het lastig vindt om een persoonlijk profiel te schrijven, hebben we op onze website een aantal gouden tips voor het schrijven van een goed persoonlijk profiel

De belangrijkste informatie dient als eerst te worden benoemd.  
Dat betekent dus dat je jouw informatie omtrent je studie en werkervaring in à-chronologische volgorde dient te noteren, jouw laatste ervaringen staan bovenaan en zo werk je omlaag. Een goed doordacht ontwerp van je CV is essentieel. Daarbij is de lay-out van je CV erg belangrijk. Zorg ervoor dat het lettertype overal hetzelfde is. Dit zorgt voor een overzichtelijk CV én komt professioneel over, dit nodigt uit tot lezen.  

Hoe moet ik mijn CV Opbouwen? 

Personalia 
Geef je personalia compact weer.  

·      Plaats een correcte frisse pasfoto 

·      Voor –en achternaam 

·      Adresgegevens  

·      Contactgegevens 

·      Geboortedatum 

·      LinkedIn Profiellink  

Opleidingen en cursussen 
Je werkt in à-chronologische volgorde daarom dien je de meest recente opleiding of cursus boven aan te zetten. Indien je jouw diploma hebt behaald, benoem dit dan ook.  

Werkervaring

Belangrijk hierbij te vermelden zijn de naam en de vestigingsplaats van het bedrijf en natuurlijk de functie.  
Een korte beschrijving van jouw werkzaamheden geeft een recruiter een inzichtelijk beeld.  

Nevenactiviteiten 
Heb je bijzondere activiteiten verricht zoals vrijwilligerswerk, een bestuursjaar etc. Vermeld dit dan hieronder. Het is handig om de nevenactiviteiten die je hebt vervuld (hoe klein het ook lijkt) te vermelden als deze relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Staat er in de vacature bijvoorbeeld vermeld dat eigenaarschap een belangrijke eis is voor de functie is het handig om te vermeldend dat je bestuurslid bent geweest.  

Belangrijk is dan ook, om je CV regelmatig bij te werken indien je solliciteert op verschillende vacatures.  

Taalvaardigheden kunnen tevens worden toegevoegd aan het CV eveneens als hobby’s. 

Wij hebben op onze. Website diverse tools die jou kunnen helpen om het maximale uit jezelf te halen omtrent personal branding. Wil je meer tips lezen? Klik dan hier

Een goed CV zorgt voor het halve werk! Indien jij er niet helemaal uitkomt wees dan niet verlegen en neem contact met ons op! ErasmusTalent is er om jou te helpen.

Stay healthy & untill next week!