Aankomende evenementen
Bekijk onze aankomende evenementen
Snel zoeken

ErasmusTalent Update

ErasmusTalent is hét platform dat een selectie van (groot) MKB bedrijven toegang geeft tot een netwerk van zo’n 5000 (bijna) afgestudeerde studenten per jaar.

Naast dit netwerk biedt ErasmusTalent de mogelijkheid om u aan te sluiten bij een netwerk van HR Directeuren en Managers. De Universiteit organiseert een aantal zogenaamde ErasmusTalent Updates op jaarbasis om dit netwerk te activeren.

De vijfde ErasmusTalent Update is dinsdag 13 november a.s.:.

Thema: "ZIJN WE GOED/ IN BEELD ?"
De kracht van video voor werving en recruitment

ErasmusTalent Update dinsdag 13 november a.s.

Op dinsdagmiddag 13 november a.s. is er weer een Erasmus Talent Update.

We besteden dan aandacht aan de inzet van video bij het overbrengen van een “convincing story” naar talent en het opvallen met video-sollicitaties.

Etienne Verhoeff van TienProducties en bekend als Presentator van FC Rijnmond bij TV Rijnmond zal laten zien hoe video en social media ingezet kunnen worden voor arbeidsmarktcommunicatie en talentwerving. Etienne kan hierbij putten uit een rijke ervaring opgedaan bij relaties als Save the Children, Rotterdam Climate Initiative, Voetbal International etc.

Mourad El Moussati zal zij eigen ervaring met video-solliciteren met ons delen. Omdat gewone sollicitatie-mails en brieven niet erg hielpen, besloot hij een video-sollicitatie mee te sturen. Dat leidde tot een royaal aantal bruikbare reacties en dat hielp hem om daarna zijn eigen bedrijf te starten.

Etienne en Mourad zullen laten zien welke mogelijkheden er ook voor de Erasmus Talent Partners zijn om video met meer succes in te zetten voor hun arbeidsmarktcommunicatie en hun recruitment en ze gaan ook graag met de Talent Partners hierover in gesprek.

Deze Erasmus Talent Update start op dinsdag 13 november a.s. om 14.00 uur (inloop met koffie/thee vanaf 13.30 uur) en we sluiten af met een drankje om 16.00 uur.
 
Graag tot ziens op 13 november a.s.

Locatie ErasmusTalent Update:

Faculty club
Prinsenland zaal

Campus Erasmus Universiteit Rotterdam
Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam
Wegwijzer_plattegrond_campus_woudestein

Bereikbaarheid en parkeren
N.B. Voor deelnemers is een uitrijkaart voor de parkeergarage beschikbaar.

Aanmelden ErasmusTalent Update

Voor vragen over ErasmusTalent of de ErasmusTalent Update kun je contact opnemen met Arthur Rasenberg (06-43360080 of via a.rasenberg@erasmustalent.nl) .

Tijdens deze bijeenkomst staan de volgende sprekers op het programma:

Etienne Verhoeff (www.tienproducties.nl  )

Van journalist naar ondernemer. In een notendop is dat mijn carrière. De liefde voor radio bracht me van de regionale omroep naar Hilversum en weer terug naar de regio.
Radio werd beeld en beeld werd een onderneming. Bewegend beeld. Met Tien Producties maken we bedrijfsfilms maar we creëren tegenwoordig steeds meer content voor social media. Kortom we zijn altijd in beweging.


Mourad El Moussat (www.sollicitatiemarkt.nl )

In 2016 is hij begonnen om een probleem op te lossen dat hij zelf als student had ervaren, namelijk dat het voor hem extra lastig was om een leuke baan of stage te vinden. Dit kwam doordat sommige organisaties niet verder keken als zijn naam en hij niet heel erg goed was in het schrijven van sollicitatiebrieven.

Nadat hij in het laatste jaar van zijn studie met het zelfde probleem geconfronteerd werd. Is hij gaan nadenken over oplossingen. Praten ging hem makkelijker af als schrijven en veel mensen zeiden altijd: ”Wat spreek jij goed Nederlands!” Hij moest een manier zien te vinden waarop hij al pratend vooroordelen kon wegnemen. Resultaat: Videosolliciteren!

Dit bleek een groot succes! Waar hij met de traditionele sollicitatiebrief werd afgewezen of geen reactie kreeg, leidde alle videosollicitaties tot een uitnodiging! Meer weten….? Bekijk dan het item dat de NOSop3 heeft gemaakt over hem.

ErasmusTalent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.