Stage juridisch student bij Stichting De Verre Bergen

Stichting De Verre Bergen (SDVB) heeft (doorlopend) een stageplaats voor de duur van in beginsel 2 maanden voor een universitair juridisch student. Voor deze stage zoeken we een proactieve student Nederlands recht die houdt van intellectuele uitdagingen, een kritisch denker is en een sterke motivatie heeft om impact te maken op Rotterdam.


Wat ga jij doen

Er is één zeer ervaren jurist Peter Goes (profiel is te vinden op LinkedIn). De juridische functie binnen SDVB ondersteunt de teams binnen SDVB alsmede de zuster stichting Stichting Droom en Daad. De werkzaamheden zijn zeer divers. De rechtsgebieden die worden bestreken zijn onder andere: sociale rechtshulp (op het gebied van schulden en bewindvoering), governance (van stichtingen), onderwijs, onroerend goed, privacy, algemeen contractenrecht (onder andere aanneming van werk, inkoop, activa passiva transacties) en arbeidsrecht. Daarnaast komen er regelmatig fiscale vraagstukken voorbij.

Je werkzaamheden zullen bestaan uit de ondersteuning van Peter Goes in nauwe samenwerking met hem. De werkzaamheden zullen vele van de voornoemde werkzaamheden beslaan. Onderzoek naar wet- en regelgeving op deze gebieden zal een deel van het werk zijn. Daarnaast zal het werk kunnen bestaan uit het beoordelen van offertes en overeenkomsten, het opstellen van overeenkomsten en het opstellen van documenten in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Stichting de Verre Bergen

45 medewerkers

Rotterdam

Bekijk bedrijf
Solliciteren
Delen via

Interesses

Arbeidsrecht

Contractenrecht

Rechten/juridisch algemeen

Sociaal Juridische Dienstverlening

Meer

Talenten

Besluitvaardigheid

Focus op details

Innovativiteit

Meer


Wie zoeken wij

We zoeken een universitair student Nederlands recht, bij voorkeur 3e jaars of ouder. Gezien de diversiteit van de onderwerpen is een bijzondere studierichting geen vereiste.


Wat bieden wij

Wij bieden:         
Een uitdagende stagepositie binnen een bevlogen team met passie voor maatschappelijke innovatie en een grote betrokkenheid bij de stad Rotterdam. Er wordt maandelijks een marktconforme stagevergoeding betaald. Onze voorkeur gaat uit naar een stage van in beginsel twee maanden op basis van fulltime beschikbaarheid.


Wie zijn wij

SDVB is een Rotterdamse filantropische organisatie die kennis en kapitaal beschikbaar stelt voor gedurfde ideeën. Sinds 2011 zetten wij ons in voor een sterker en beter Rotterdam door het bedenken, uitvoeren en onderzoeken van maatschappelijke programma’s. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een programma waarin Syrische statushouders worden begeleid in hun integratie, een makerspace waarin kinderen 21st-century-vaardigheden opdoen en een basisschool waarin wij goed onderwijs aanbieden in de wijk Zuidwijk. Wil je meer lezen over onze werkwijze, aanpak en andere programma’s, kijk dan op onze website www.deverrebergen.nl.

Ons jonge en diverse team bestaat uit +/- 40 ambitieuze collega’s. Wij zijn trots op en investeren veel in onze fijne werksfeer. Al onze collega’s hebben een passie voor maatschappelijke innovatie en voelen een grote betrokkenheid bij de stad Rotterdam. Wij streven naar een team dat een afspiegeling vormt van de stad Rotterdam.

Fraude Onderzoeker

Schiedam

Bekijk vacature

Management Traineeship voor uniek leiderschap

Diemen

Bekijk vacature

Juridisch Traineeship in de Publieke Sector

Nederland

Bekijk vacature

Juridisch Adviseur APV

Amsterdam

Bekijk vacature

Junior/Medior Contractmanager

Hoofddorp

Bekijk vacature