Terug naar Blog

Vind jouw ideale match: 5 redenen waarom een “date” met een HR-professional jou verder kan helpen!

13-02-2023

Wat hebben Valentijnsdag en Recruitment dan met elkaar gemeen? Juist; het vinden van de beste match en de weg daarnaartoe. Een baan vinden – die goed aansluit op jouw wensen en interesses – kan aanvoelen als een proces zonder einde. Daarom loont het om een ervaren HR-professional aan je zijde te hebben die jou hier in kan adviseren.

5 Redenen waarom een gesprek met een HR-professional de perfecte metgezel is om je te helpen je droombaan te vinden!

1. Ervaring: Een van de belangrijkste voordelen van het “daten” met een HR-professional is hun ervaring in het veld. Een HR-professional heeft in zijn loopbaan talloze cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitaties gezien en weet precies wat iemand onderscheidt van de rest. Ze kunnen je waardevol advies geven over hoe je je cv op maat kunt maken voor elke baan waarop je solliciteert en ervoor zorgen dat alle belangrijke details in je sollicitatiepakket zitten.

2. Netwerken: Een relatie met een HR-professional betekent dat je toegang hebt tot hun netwerk van contacten in verschillende bedrijven of bedrijfstakken. Dit kan van pas komen als je op zoek bent naar meer informatie over een bepaald bedrijf of een bepaalde bedrijfstak voordat je daar naar een functie solliciteert of als je insider tips nodig hebt over wie je bij het bedrijf kunt bereiken als je je sollicitatiepakket verstuurt.

3. Tips voor het zoeken naar een baan: Een HR-professional aan jouw zijde betekent ook toegang hebben tot voorkennis over hoe werkgevers aanwervingsbeslissingen nemen, evenals tips over best practices bij het zoeken naar banen online, netwerken of het bijwonen van carrièrebeurzen/evenementen enz. Een goede HR-professional kan jou advies geven dat verder gaat dan alleen begrijpen wat er in een functieomschrijving staat – hij of zij deelt geheimen over hoe recruiters denken en nuttige inzichten in welke vaardigheden werkgevers momenteel zoeken bij het aannemen van nieuwe werknemers, wat het verschil kan maken bij het solliciteren naar functies!

4. Interview voorbereiding: Solliciteren naar banen is slechts de helft van de strijd – je moet ook interviews rocken zodra je wordt teruggebeld door potentiële werkgevers! Ook hier kan iemand die precies weet waar recruiters op letten tijdens sollicitatiegesprekken echt van pas komen – zij kunnen je begeleiden bij het oefenen van sollicitatiegesprekken, zodat je perfect voorbereid bent als het tijd is om potentiële werkgevers te ontmoeten!

5. Advies over loopbaanontwikkeling: Een extra bonus? Sparren met een HR Professional. Mentorschap van iemand die alles begrijpt van personeelszaken – van wervingsstrategieën en trainingsprogramma’s (en nog veel meer!) – plus ze kunnen ook onschatbaar inzicht geven in het bevorderen van je carrièredoelen!

Om te ontwikkelen in je loopbaan is het belangrijk om objectief naar jezelf te kijken. Wat vind je eigenlijk leuk om te doen? Waar ben je goed in? En in wat voor team werk je het liefst? Onze HR Professionals helpen jou bij het beantwoorden van deze vragen, bijvoorbeeld Middels gratis advies en Motivation assessment en Persoonlijkheidsassessment.

Bij ErasmusTalent geloven we dat het vinden van iemands ideale match moeite kost, maar uiteindelijk resulteert in succesverhalen zoals het jouwe als het goed wordt gedaan. Het helpt enorm om met iemand anders in gesprek te gaan die begrijpt waar jij naar toe wil in  jouw eigen loopbaan… en dat is waar ons team bij ErasmusTalent om de hoek komt kijken 😉 Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons helpen om jouw ideale match te vinden!